Transilvania Gastronomica

Ştiţi mâncărurile alea bune, cu gust adevărat, fără E-uri şi alte bălării? Anul trecut am descoperit în Transilvania o iniţiativă care încurajează gastronomia tradiţională. Acolo, Asociaţia MyTransilvania ajută micii producători locali să-şi promoveze produsele, sprijină turismul rural, dar şi meşteşugarii, precum şi pe toţi ceilalţi implicaţi în păstrarea tradiţiilor şi promovarea zonei. Concret, în fiecare ultimă sâmbătă a fiecărei luni (mai nou chiar şi mai des de-atât) se organizează brunch-uri (un fel de combinaţie între mic dejun şi prânz), mai mereu într-o locaţie deosebită (în curtea sau șura unui gospodar, în curtea vreunei biserici vechi, pe o pajişte verde în mijlocul naturii etc), meniul constând exclusiv din produse locale, tradiţionale, produse în gospodăriile oamenilor de prin satele în care se ţin evenimentele.

Transilvanian Brunch

Dacă vrei şi tu să vii la un brunch în Transilvania trebuie doar să îţi alegi ziua şi să te înscrii din timp aici, participarea se face pe baza unei donaţii în valoare de 75 de lei iar copiii sub 14 ani au acces gratuit. Eu am fost şi anul trecut, a povestit aici pe indelete Loredana, iar anul asta am mers la un brunch ţinut în Ilimbav, o localitate de vis aşezată cuminte pe Valea Hârtibaciului, în curtea unei familii de gospodari care deţine o fermă bio, aproape tot ce am consumat a fost produs în gospodăria lor.

Cât am stat la masă am lăsat telefonul pe trepied să facă un timelapse 360°, ce a ieşit vedeţi mai jos.

Şi aici câteva poze făcute atunci când nu mâncăm şunci, brânzeturi, fripturi de viţel şi alte minunăţii.

Dacă vreţi să va faceţi o idee despre cum sunt brunch-urile sau nu aveţi încă idei unde să fugiţi de acasă în weekendul care tocmai a început, luaţi în calcul că în perioada 1-4 Septembrie, în Orașul Sibiu are loc a doua ediţie a Festivalului Transilvania Gastronomică, mai jos găsiţi programul sau dacă vreţi mai multe informaţii click aici pe pagina oficială a evenimentului.

flyer verso19auginternet_0

Poftă bună!

 

 

 

 

 

 

1 Comment on Transilvania Gastronomica

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*